Genel

Kaysad dan Muhteşem Açılış

2013 yılı başında kurulmasına karşın kısa sürede örgütlenmesini tamamlayan ve bölgede kendini kabul ettiren KAYSAD(Karadeniz Yemek Sanayicileri Derneği) muhteşem bir açılışla kamuoyuna önemli mesajlar verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar’ın açılışını yaptığı törene; Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, Yesidef Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ, meslek odası ve siyasi parti temsilcileriyle Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Fedarasyonu üyesi derneklerin başkan ve yöneticileriyle çok sayıda yurttaş katıldı.

Federasyon Başkanı Hüseyin Bozdağ yaptığı konuşmada yemek sanayicilerinin sorunlarından ve uygulamayı düşündükleri projelerden söz etti.

Samsun’ da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bozdağ özetle şunları söyledi:

“Bizler, yemek sanayicileri olarak üretim alanında en zor işi yapıyoruz. Yaklaşık 25 milyon insanı doyuran sektörümüz yarattığı istihdam olanakları ve ekonomiye sağladığı katma değerle çok önemli bir işlevi yerine getiriyor.Ancak bizler, ekonomiye kattığımız değer kadar, değer görmek istiyoruz. Türkiye’de 81 ilde 81 dernek hedefiyle başlattığımız örgütlenme çalışmalarında hızlı bir ivme yakaladık. Derneklerimiz yerel ölçekte sorunlarını dayanışma içerisinde çözmeye çalışırken , federasyon olarak bizde, bakanlıklar düzeyinde yemek sanayicilerinin haklarını korumaya azami çaba gösteriyoruz.”

Yeni Neslin Beslenmesi adıyla tüm öğrencilere yemek verilmesini amaçlayan bir proje başlattıklarını söyleyen Federasyon Başkanı Hüseyin Bozdağ; gerek hükümet kanadından gerekse muhalefet partilerinden büyük ilgi ve destek gören projenin bürokratlar tarafından da benimsendiğini açıkladı. Ayrıca Gıda sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek ve bilimsel çalışmalar yapmak üzere bir Gıda İhtisas Üniversitesi projesinde son aşamaya geldiklerini açıklayan Bozdağ, sorunların çözümünün örgütlü mücadeleden geçtiğine dikkat çekti.

Açılış töreni ve kokteylin ardından şehir turu yapan yemek sanayicileri akşam da Ayvacık Legend Hotel’de bir yemekli toplantı yaptılar.

Kaysad Başkanı Ercan Can da “ Yemek sanayinin duayenlerini Samsun’da ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdiği konuşmasında, tüm Kaysad üyelerinin örgütlü olmanın yararına inandıklarını ve en üst düzeyde bir işbirliği ve dayanışma içerisinde bölge halkına hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir