Genel Manşet

Yemek sanayicileri Bursa’da toplandı.

Türkiye’nin en etkili Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olan YESİDEF ,alışılmışın dışında yönetim kurulu toplantılarını farklı illerde yapıyor.

Ekim ayı Yönetim Kurulu toplantısı da BUYSAD ‘ın(Bursa Yemek Sanayicileri Derneği) ev sahipliğinde Bursa’da yapıldı.

Buysad Başkanı Faruk Aslanoba ve diğer yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen YESİDEF toplantısına Bursa İl Tarım Müdürü Ömer Çelik de katıldılar.

Sektörün sorunları, çözüm önerileri, projeler ve örgütlenme çalışmalarının konuşulduğu toplantı sonrası İlçe Tarım Müdürlerinin de katıldığı bir yemekte üretenlerle, denetleyenler bir araya geldi.

Toplantıya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Yesidef Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ özetle şunları söyledi:

“ Yesidef, şu anda 20 şubesiyle yemek sanayicilerinin örgütlü olduğu, ülkemizin en etkili sektörel kuruluşlarından biridir. Önümüzdeki dönemde hedefimiz 81 ilde 81 dernek ve bulundukları illerde ekonomik, sosyal yaşama katkı sunmaktır.

Yönetim Kurulu toplantılarımızı Federasyonun merkezi İstanbul da yapmak yerine, her toplantıyı başka bir ilde yaparak bir sinerji yaratmak ve derneklerimizle daha yakın ilişkiler içerisinde olmak istiyoruz. Bu toplantılara o ilin sektörümüzle ilgili yetkililerini de davet ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyoruz.”

Sektörün en önemli sorunlarının kayıt dışı üretim ve yemek satın alanların da ucuz olması nedeniyle bu firmaları tercih etmesi olduğunu söyleyen Federasyon Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ, uygulamak istedikleri önemli bir proje hakkında da bilgi verdi.

“ Hükümetin okullarda öğrencilere süt projesini anlamlı buluyor ve destekliyoruz. Ancak ’süt yetmez, çocuklara yemek de verilmeli’ diyoruz.” diyen Bozdağ; projeyi şöyle anlattı:

“ Ülkemizin geleceğinde en önemli unsur olarak gördüğümüz çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi için okullarda mutlaka kalori hesapları yapılmış, denetimli ve profesyonel koşullarda çalışan firmalardan temin edilmiş, yemek hizmeti verilmelidir.

Kaldı ki, bu hizmetin verilebilmesi için gerekli kaynak da vardır. Bugün Sağlık Bakanlığını verilerine göre çocukların obeziteye karşı korunması için ayrılan bütçe bile bu hizmet için fazlasıyla yeterlidir.

Bu projemizi hem bakanlık yetkilileriyle, hem de kamuoyuyla paylaşıp, sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Toplantı sonrası bir yemekte Bursa İli İlçe Tarım Müdürleriyle bir araya gelen Federasyon ve Buysad yöneticileri bir ay sonra Adana da yapılacak toplantıda yeniden birlikte olma dileğiyle illerine döndüler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir