Genel Manşet

Yemeğin Sultanları Avrupa ‘da

Geçtiğimiz günlerde açıkladığı GIDA ÜNİVERSİTESİ projesiyle ülke gündeminde ses getiren YESİDEF, bu konudaki kararlılığının bir göstergesi olarak Avrupa’da incelemeler yapıyor.

Lifelong learning ve Slovakya AB Kalkınma Ajansı tarafından; içlerinde Slovakya, Avusturya, Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Luksemburg, İngiltere, Makedonya’nın da bulunduğu 9 ülkeyi kapsayan bir projeye YESİDEF,Türkiye adına Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitim Merkezi ile birlikte lider partner olarak katılıyor.

600.000 EURO luk bir fon tahsisi yapılan projeyle toplu yemek üretimi yapan firmaların bu hizmeti en uygun, en sağlıklı koşullarda nasıl vereceğine ilişkin metodolojiler geliştirilmesi amaçlanacak.

Ülkemizde de yaklaşık 40 milyon insanı kapsayan toplu yemek endüstrisinin uluslar arası standartlarda üretim ve hizmet verebilmesi için sorumluluk üstlenen Türkiye’nin en etkili sektörel kuruluşu YESİDEF, uzun vadede amaçladığı Gıda Üniversitesi projesini gerçekleştirmek için yurt dışı inceleme gezileri ve işbirliği olanaklarını geliştirmeye çalışıyor.

Bu amaçla yapılan inceleme gezisine Yesidef Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ, İysad(İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği) Başkanı ve Yesidef Genel Başkan Yardımcısı Sedat Zincirkıran, Yesidef Yönetim Kurulu üyesi Turan Kuytak, Yesidef Genel Sekreteri Yasa Çeliktaş, Erneköy Zihnipaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ulviye Bayar ve Müdür Yardımcısı Nihal Mertgedik katıldılar.

Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Yesidef Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ şunları söyledi:

“YESİDEF, kendisine bağı 21 dernek ve bu derneklerin üyesi yaklaşık 1.500 yemek sanayicisiyle ülkemizin en etkili Sivil Tolum Kuruluşlarından biridir. Toplumda henüz tam anlamıyla kavramsal olarak gerçek yerine oturtulamamış olsa da catering, halk sağlığını doğrudan ilgilendiren bir sektördür. Bu nedenle de hem doğru algılanması, hem de desteklenmesi gerekmektedir.

Bu alanda eksikliğini hissettiğimiz kaliteli eleman eksikliğini gidermek ve gerekli bilimsel araştırmaları yapmak üzere bir Gıda Üniversitesi kurulması yönündeki projemiz kamuoyunda çok büyük ilgi gördü. Bizler de bu ilgiden aldığımız güç ve misyonumuz gereği hiç vakit geçirmeden kolları sıvadık. Sektörün ihtiyacı olan teknololoji ve metotların ülkemize nasıl uyarlanabileceğine ilişkin uluslar arası ilişkiler ve, işbirliği arayışı içine girdik.

Slovakya Kalkınma Ajansı ve Lifelong learning işbirliğiyle gerçekleştirilecek bu projenin partneri olmak bizim için gurur verici bir durum. Kısa süre içerisinde daha farklı proje ve atılımlarla Türkiye yemek sanayinin evrensel ölçütlerde üretim ve hizmet verir hale gelmesini sağlamaya çalışacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir