Genel Manşet

FEDERASYONA TAZE KAN: VANGÖLÜ YEMEK SANAYİCİLERİ DERNEĞİ

Yaklaşık 6 ay öce kurulan Vangölü Yemek Sanayicileri Derneği’nin hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılışın ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda “YEMEK SANAYİCİLERİNİN ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISI” konulu bir panel gerçekleştirildi.Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ ve yöneticilerinin katıldığı açılış törenine Tarım İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkilileri ile yemek sanayicileri ve gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Federasyon Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Sait Doğan ve İl Tarım Müdürlüğü Şube Müdürü Gülistan Korkmaz’ın konuşmacı olduğu paneli Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve Van Defterdarı Mehmet Durusoy da izledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vangölü Yemek Sanayicileri Dernek Başkanı A. Muttalip Bayat; yemek sanayicileri olarak dernek kurma sürecini ve ülke ekonomisine kattıkları değer kadar değer görmek istediklerini anlattı.

YESİDEF Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ ise, “YESİDEF olarak 81 ilde 81 dernek parolasıyla çıktığımız yolda ülkemizin yarısında örgütlülüğümüzü tamamladık. Bu halkaya en son katılan Vangölü Yemek Sanayicileri Derneğimiz federasyonumuza ayrı bir güç katmıştır. Yemek sanayicileri olarak ülkemizde gerek istihdam, gerekse katma değer yaratarak ekonomiye katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hedefimiz 76 milyon vatandaşımızı doyurmanın ötesinde yaklaşık 3 milyar insanı doyurmaktır” dedi.

Sözlerine, “Yemek sanayicilerinin sektör olarak bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum” diyerek başlayan Prof. Dr. Doğan ise, “Bizler akademisyenler ve sanayiciler birlikte çalışmak zorundayız. Gençleri fastfood kültüründen arındırmak, sağlıklı beslenme alışkanlığını yerleştirmek zorundayız. Sağlıklı beslenmeyen beyin sağlıklı çalışmaz. Endüstriyel yemek sanayicileriyle merdivenaltı yemekçileri birbirinden ayırmak, toplam kaliteyi oluşturmak zorundayız. Gıda mühendislerine de sahip çıkmamız gerekir. Gıda sektöründe fakültemiz gıda bölümünden mezun mühendislerin çalıştığını görmek bizleri ayrıca sevindirmektedir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir